Waarschuwing olie voor Badstrand Vlissingen ingetrokken

- Advertentie -

VLISSINGEN – De gemeente heeft vandaag de waarschuwing ingetrokken die werd uitgegeven na het aantreffen van olie in zee nabij het Badstrand.

Op 18 augustus werd er een licht oliespoor geconstateerd. Vermoedelijk lekte de olie uit het 800 meter uit zee liggende wrak de Spyros Armenakis. Sinds die dag wapperde de gele vlag op het Badstrand, om zwemmers en baders te laten weten dat ze extra voorzichtig en alert moesten zijn.

- Advertentie -

De Spyros Armenakis, afkomstig uit Griekenland, zonk nadat het op de Nolleplaat liep door slecht weer. Het schip zou toentertijd geen loods aan boord hebben gehad omdat de kapitein dat niet nodig vond. Dit gebeurde in februari 1965. Vanuit Engeland was het schip met kolen onderweg naar Terneuzen. Het schip is nooit geborgen vanwege de hoge kosten die eraan verbonden zijn.

Niet de eerste keer

Het was niet de eerste keer dat het schip olie lekte. In augustus 2014 lekte het schip ook al olie. Toen was de olie zichtbaar van Vlissingen tot Westkapelle. Rijkswaterstaat schatte in 2014 dat er een paar honderd liter olie uit het wrak lekte.

Zie ook:
– Gele vlag op Badstrand na ontdekking van licht oliespoor (18 augustus 2018)
– Spyros Armenakis wordt niet geborgen (18 september 2014)

- Advertentie -
Vorig artikelRadioactief afval Scheldewijk blijkt restproduct, werkzaamheden gaan door
Volgend artikelBrandweer verricht meting in tuin Koudekerke
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.