Brandweer verricht meting in tuin Koudekerke

- Advertentie -

KOUDEKERKE/VLISSINGEN – De beroepsbrandweer van de post Stromenweg heeft vandaag rond het middaguur een meting verricht in de tuin van een woning in Koudekerke.

In de tuin vonden graafwerkzaamheden plaats. Mogelijk was een leiding geraakt. Nadat de brandweer constateerde dat er geen direct gevaar bestond voor twee aanpalende huizen, bijvoorbeeld door een gaslek, stelden medewerkers van DNWG de plek veilig.

- Advertentie -

Om 13.40 uur werd een duinbrand gemeld bij Dishoek. Ter plaatse was echter geen rook zichtbaar, ook hulpverleners ontbraken, het betrof een loze melding. In het politiesysteem is niets opgenomen volgens een woordvoerster.

Tussendoor oefende de brandweer aan de Hogeweg in Vlissingen, daar werd een woningbrand gesimuleerd met gebruikmaking van de oude wagen 19-4332 voor het opleiden van nieuw personeel.

Later vanmiddag kreeg 112 een melding vanaf het Pablo Picassoplein, een oudere persoon lag gewond bij de ingang van een flat naast een basisschool. Schoolkinderen wezen de ambulance-medewerkers de weg. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd met gebruikmaking van speciale ondersteunings-elementen voor zijn of haar rug.

- Advertentie -
Vorig artikelWaarschuwing olie voor Badstrand Vlissingen ingetrokken
Volgend artikelBrandweer in actie voor smeulende kachelbekleding in Rosenburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).