Vliegtuigbom van 500 pond morgen tot ontploffing bij Dishoek

Archief-foto © Pixabay

DISHOEK – Op 17 augustus is er een explosief aangetroffen bij de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de stroomkabel in de Westerschelde voor het windmolenpark Borssele.

Na onderzoek bleek het te gaan om een Engelse vliegtuigbom van 500 pond. De Maritieme Explosieven Opruimingsdienst van Defensie zal deze vliegtuigbom ter plekke vernietigen. De vernietiging van de bom vindt plaats in de middag van woensdag 3 oktober 2018 op zo’n 1800 meter van de kust, ongeveer ter hoogte van Dishoek.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden en het vernietigen is scheepvaartverkeer rondom de locatie niet toegestaan, de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit communiceert dit tijdig met de belanghebbenden.

Er bestaat geen gevaar voor de gebruikers van het strand, de strandhuisjes of strandpaviljoens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier