Vliegtuigbom van 500 pond morgen tot ontploffing bij Dishoek

- Advertentie -

DISHOEK – Op 17 augustus is er een explosief aangetroffen bij de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de stroomkabel in de Westerschelde voor het windmolenpark Borssele.

Na onderzoek bleek het te gaan om een Engelse vliegtuigbom van 500 pond. De Maritieme Explosieven Opruimingsdienst van Defensie zal deze vliegtuigbom ter plekke vernietigen. De vernietiging van de bom vindt plaats in de middag van woensdag 3 oktober 2018 op zo’n 1800 meter van de kust, ongeveer ter hoogte van Dishoek.

- Advertentie -

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden en het vernietigen is scheepvaartverkeer rondom de locatie niet toegestaan, de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit communiceert dit tijdig met de belanghebbenden.

Er bestaat geen gevaar voor de gebruikers van het strand, de strandhuisjes of strandpaviljoens.

- Advertentie -
Vorig artikelVissersschip botst met zeeschip voor de Walcherse kust
Volgend artikelOlievlek veroorzaakt stankoverlast op terrein van toekomstige Scheldewijk
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.