Vliegtuigbom van 500 pond morgen tot ontploffing bij Dishoek

Archief-foto © Pixabay

DISHOEK – Op 17 augustus is er een explosief aangetroffen bij de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de stroomkabel in de Westerschelde voor het windmolenpark Borssele.

Na onderzoek bleek het te gaan om een Engelse vliegtuigbom van 500 pond. De Maritieme Explosieven Opruimingsdienst van Defensie zal deze vliegtuigbom ter plekke vernietigen. De vernietiging van de bom vindt plaats in de middag van woensdag 3 oktober 2018 op zo’n 1800 meter van de kust, ongeveer ter hoogte van Dishoek.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden en het vernietigen is scheepvaartverkeer rondom de locatie niet toegestaan, de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit communiceert dit tijdig met de belanghebbenden.

Er bestaat geen gevaar voor de gebruikers van het strand, de strandhuisjes of strandpaviljoens.

Vorig artikelVissersschip botst met zeeschip voor de Walcherse kust
Volgend artikelOlievlek veroorzaakt stankoverlast op terrein van toekomstige Scheldewijk
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier