Brandweer rukt uit voor gaslek door werkzaamheden in tuin

- Advertentie -

VLISSINGEN – Tijdens werkzaamheden bij een woning aan de Sint Kruislaan heeft iemand vandaag per ongeluk een kabel geraakt, waarna een gaslek ontstond.

Twee mannen waren aan het graven in de tuin van de woning om daarna een schutting te plaatsen. Een van hen raakte een groene kabel. Tot zijn verbazing ontstond meteen een sissend geluid en was een gaslucht ruikbaar.

- Advertentie -

De opgeroepen brandweer verrichtte metingen die het lek bevestigden. Vervolgens is korte tijd gewacht op een monteur van DNWG.

Gistermiddag viel een wat oudere fietser op de Gerbrandystraat (foto onder). Een bewoner stelde een stoel beschikbaar. Even later kon de man lopend de ambulance bereiken, maar onderzoek wees uit dat hij toch naar het ziekenhuis moest, zij het zonder spoed.

©Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelSlootkant en boom in de brand Zeedijkweg Ritthem
Volgend artikelGesignaleerde persoon aangehouden op Nieuw Bonedijkelaan
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).