Twee verdachten aangehouden voor inbraak in strandpaviljoen Dishoek

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

DISHOEK – De politie heeft vannacht twee verdachten aangehouden voor een inbraak in een strandpaviljoen in Dishoek. Eén van de verdachten is door een politiehond gebeten.

De melding van een inbraak bij strandpaviljoen Kaapduin kwam binnen bij de politie rond 03.45 uur vannacht. Meerdere eenheden van de politie, vergezeld door de eigenaar van het paviljoen, gingen ter plaatse.

- Advertentie -

Op het moment dat de eigenaar en de politie arriveerden, verdween een van de vermoedelijke inbrekers onder het strandpaviljoen de duinen in. “Een hondengeleider die ook op de melding was afgekomen, zette direct zijn diensthond in en maakte een zoekslag. 150 meter door de duinen en door prikkelbossen trof de diensthond de twee verdachten aan, één van hen is door de hond gebeten”, aldus Mireille Aalders, woordvoerster van de politie.

De twee verdachten, een 33-jarige Vlissinger en een 16-jarige Middelburger, bleken het paviljoen te zijn binnengedrongen door de voordeur te forceren. Volgens Aalders hadden de twee enkel wat kleingeld uit de kassa weggenomen.

De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiecellencomplex in gevangenis Torentijd en zitten op dit moment nog vast. Ze hebben inmiddels hun eerste verklaring afgelegd, maar volgens Aalders zullen er ongetwijfeld nog meer verhoren volgen.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie betrapt vijf prostituees zonder escortvergunning
Volgend artikelAuto in sloot Rondweg N288 Koudekerke
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.