Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

DISHOEK – De politie heeft vannacht twee verdachten aangehouden voor een inbraak in een strandpaviljoen in Dishoek. Eén van de verdachten is door een politiehond gebeten.

De melding van een inbraak bij strandpaviljoen Kaapduin kwam binnen bij de politie rond 03.45 uur vannacht. Meerdere eenheden van de politie, vergezeld door de eigenaar van het paviljoen, gingen ter plaatse.

Op het moment dat de eigenaar en de politie arriveerden, verdween een van de vermoedelijke inbrekers onder het strandpaviljoen de duinen in. “Een hondengeleider die ook op de melding was afgekomen, zette direct zijn diensthond in en maakte een zoekslag. 150 meter door de duinen en door prikkelbossen trof de diensthond de twee verdachten aan, één van hen is door de hond gebeten”, aldus Mireille Aalders, woordvoerster van de politie.

De twee verdachten, een 33-jarige Vlissinger en een 16-jarige Middelburger, bleken het paviljoen te zijn binnengedrongen door de voordeur te forceren. Volgens Aalders hadden de twee enkel wat kleingeld uit de kassa weggenomen.

De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiecellencomplex in gevangenis Torentijd en zitten op dit moment nog vast. Ze hebben inmiddels hun eerste verklaring afgelegd, maar volgens Aalders zullen er ongetwijfeld nog meer verhoren volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier