Jongeren organiseren vechtpartij via WhatsApp, politie grijpt in

Archief-foto © 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – Enkele jongeren hadden in een groepsApp aangegeven om een gevecht te organiseren. De jeugdagent greep maandag 29 oktober in door een preventiebericht in een groepsApp te plaatsen.

De jeugdagent onderhoudt fysiek en digitaal contact met jongeren en reageert op signalen. Zo kwam het de jeugdagent ter ore dat in een bepaalde groepsApp van jongeren opruiende berichten waren geplaatst.

De agent kreeg toegang van de beheerders om een preventief bericht te plaatsen waarbij de agent opriep om de groep te verlaten en te stoppen met opruiende berichten.

Het merendeel van de jongeren heeft de groep verlaten, maar twee minderjarigen negeerden de waarschuwing en verstuurden alsnog opruiende teksten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen in overleg naar het bureau Halt gestuurd worden.

Vorig artikelVermoedelijk koolmonoxidevergiftiging in flatwoning Oost-Souburg
Volgend artikelFietser en auto botsen op Diezestraat Oost-Souburg
In 2013 richtte ik 112Vlissingen-Souburg.nl op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen. Daarnaast ben ik als eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en heb ik veel contact met de verschillende partners. Ook schrijf ik nog vaak artikelen en maak ik nog regelmatig nieuwsfoto's.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier