Jongeren organiseren vechtpartij via WhatsApp, politie grijpt in

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Enkele jongeren hadden in een groepsApp aangegeven om een gevecht te organiseren. De jeugdagent greep maandag 29 oktober in door een preventiebericht in een groepsApp te plaatsen.

De jeugdagent onderhoudt fysiek en digitaal contact met jongeren en reageert op signalen. Zo kwam het de jeugdagent ter ore dat in een bepaalde groepsApp van jongeren opruiende berichten waren geplaatst.

- Advertentie -

De agent kreeg toegang van de beheerders om een preventief bericht te plaatsen waarbij de agent opriep om de groep te verlaten en te stoppen met opruiende berichten.

Het merendeel van de jongeren heeft de groep verlaten, maar twee minderjarigen negeerden de waarschuwing en verstuurden alsnog opruiende teksten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen in overleg naar het bureau Halt gestuurd worden.

- Advertentie -
Vorig artikelVermoedelijk koolmonoxidevergiftiging in flatwoning Oost-Souburg
Volgend artikelFietser en auto botsen op Diezestraat Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.