Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding vermoedelijke witwasser

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

RITTHEM – Agenten hebben bij het aanhouden van 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats pepperspray moeten gebruiken. De man werd tijdens een controle aangehouden voor witwassen, omdat hij een onverklaarbaar geldbedrag op zak had.

De man werd op zondag 16 december rond 23.05 uur aan de kant gezet op de Ritthemsestraat. De man bleek nog een boete open te hebben staan en moest deze direct afrekenen. Agenten roken hennep vanuit de auto komen. Daarop overhandigde de verdachte een klein zakje met hennep. De dienders bekeken de auto verder, maar troffen verder niets aan. Wel bleek hij een flink geldbedrag op zak te hebben. De man kon niet verklaren hoe hij aan het geld kwam. Daarop werd besloten het geld in beslag te nemen.

- Advertentie -

Toen de man te horen kreeg dat hij aangehouden zou worden verzette hij zich. Een van de dienders gebruikte daarom pepperspray. De man is vervolgens afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

- Advertentie -
Vorig artikelGele hesjes demonstreren in Vlissingen zonder incidenten
Volgend artikelPolitie in woning Bloemenlaan na melding steekincident
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.