Gele hesjes demonstreren in Vlissingen zonder incidenten

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Handhavers en politie-agenten hebben zondagmiddag een demonstratie van ‘gele hesjes’ in Vlissingen begeleid.

Ongeveer 25 actievoerders, de meesten in gele vesten, staken op de Boulevard de EU-vlag in brand en trokken daarna over het Bellamypark, de Spuistraat, de Lange Zelke, de Walstraat. Ze riepen ondermeer “Weg met Rutte” en droegen een spandoek waarop stond “Marrakesh Volksverraad”, verwijzend naar een immigratieverdrag dat Nederland volgens hen niet had moeten ondertekenen.

Ironisch genoeg was de Boulevard zaterdagmiddag het toneel van een Marokkaanse trouwstoet geweest. Ongeveer twintig heftig toeterende auto’s met kinderen die uit de ramen hingen, reden feestend over de President Rooseveltlaan, de Boulevard, de Nieuwendijk. De voorste auto haalde op hoge snelheid gevaarlijke capriolen uit. Daarachter reed een lange Hummer, vermoedelijk met de kersverse echtelieden. Omstanders belden het alarmnummer.

Op het moment dat de stoet via de Koningsweg en de De Willem Ruysstraat de Nieuwe Vlissingseweg opgereden was, kwam de politie in actie. Een woordvoerster van de politie kon vandaag (zondag) geen uitsluitsel verstrekken over wat er verder is gebeurd.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier