Politie verijdelt mogelijke straatroof, twee verdachten aangehouden

- Advertentie -

DISHOEK – Vrijdagavond om 20.05 uur hield de politie op de Nolleplaatlaan twee verdachten uit Vlissingen aan op verdenking van het plannen van een straatroof.

Gistermiddag waren agenten al afgegaan op een melding van een verdachte situatie. ’s Avonds zagen agenten tijdens het surveilleren opnieuw de betrokken personen rijden in hun voertuig. De politie vertrouwde het niet en onderzocht de situatie. In eerste instantie leek er weinig aan de hand te zijn tot een van de agenten twee nepwapens vond. Het bleek te gaan om een luchtdrukwapen en een alarmpistool.

- Advertentie -

De politie heft de twee verdachten aangehouden. Het gaan om twee mannen Vlissingen van 18 en 19 jaar. Even later verschenen twee personen op de locatie, omdat zij een afspraak hadden voor het kopen van een tweedehands mobiel via Marktplaats.

De politie vermoedt dat de personen werden gelokt om ze van het geld te beroven. Het bedrijf is ingelicht. De twee nepwapens zijn in beslag genomen.

- Advertentie -
Vorig artikelFietser gewond na botsing met andere fietser op Jaagpad
Volgend artikelVuurwerkbrandje op schoolplein Oranjeplein Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.