Partij illegaal gevangen vis uit Vlissingen onderschept bij controle

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Controleurs hebben 400 kilo illegaal gevangen tong en zeebaars ontdekt die aan land gebracht was in Vlissingen.

Dat meldt de voedsel- en warenautoriteit NVWA vandaag. Inspecteurs van de NVWA vonden de vis een week geleden tijdens een verkeerscontrole. Om de partij te kunnen verhandelen, hadden de handelaar en de vervoerder documenten vervalst.

Bij het onderzoek bleek alle tong ondermaats te zijn. Zeebaars mag in februari en maart helemaal niet aan land gebracht worden. Tegen de handelaar en de transporteur wordt proces-verbaal opgemaakt, aldus de NVWA.

De inspecteurs hebben de vis in beslag genomen en weggegeven aan een dierentuin om als voer te worden gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier