Partij illegaal gevangen vis uit Vlissingen onderschept bij controle

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Controleurs hebben 400 kilo illegaal gevangen tong en zeebaars ontdekt die aan land gebracht was in Vlissingen.

Dat meldt de voedsel- en warenautoriteit NVWA vandaag. Inspecteurs van de NVWA vonden de vis een week geleden tijdens een verkeerscontrole. Om de partij te kunnen verhandelen, hadden de handelaar en de vervoerder documenten vervalst.

- Advertentie -

Bij het onderzoek bleek alle tong ondermaats te zijn. Zeebaars mag in februari en maart helemaal niet aan land gebracht worden. Tegen de handelaar en de transporteur wordt proces-verbaal opgemaakt, aldus de NVWA.

De inspecteurs hebben de vis in beslag genomen en weggegeven aan een dierentuin om als voer te worden gebruikt.

- Advertentie -
Vorig artikelDouane vindt 386 kilo cocaïne tussen bananen in haven Vlissingen-Oost
Volgend artikelBrandweer bevrijdt personeelslid uit winkeltoilet in binnenstad
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).