Kritische toeschouwer geveld door kopstoot van grensrechter

- Advertentie -

KOUDEKERKE – Een 43-jarige man is gisteravond aangehouden nadat hij als grensrechter bij een voetbalwedstrijd in Koudekerke een kopstoot uitdeelde.

Een toeschouwer uit Terneuzen had iets aan te merken op de arbitrage tijdens het duel tussen VCK MO15-1 (meisjes onder 15) en Terneuzen MO15-2 op sportpark De Stoofwei. De grensrechter liet dit niet over zijn kant gaan en gaf de toeschouwer een kopstoot. Na het incident werd de wedstrijd gestaakt.

- Advertentie -

De gealarmeerde politie sprak enkele getuigen en het slachtoffer. Op grond van de verklaringen hielden agenten de 43-jarige man in zijn woning aan wegens mishandeling. Hij is naar Torentijd overgebracht en zal vandaag gehoord worden.

Update – Volgens reagerende lezers op de Facebook-pagina van 112 Vlissingen & Souburg ligt de zaak iets genuanceerder. De toeschouwer zou al geruime tijd opmerkingen naar de grensrechter hebben gemaakt. Toen de grensrechter hem vroeg daarmee te stoppen, zou de toeschouwer de confrontatie aangegaan zijn. Daarbij viel de kopstoot.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer rukt uit voor lekkage in keuken
Volgend artikelVlissinger (26) aangehouden na hennepvondst in Glacisstraat
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).