Grote verkeerscontrole langs De Willem Ruysstraat: 11 bekeuringen

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft gisteravond elf bekeuringen uitgedeeld en zes processen-verbaal opgemaakt tijdens een verkeerscontrole in het centrum.

Meerdere eenheden stonden met een GGD-arts op een parkeerterrein langs de De Willem Ruysstraat. Twee motoragenten reden door en rond het centrum, controleerden kentekens en bestuurders en begeleidden indien nodig voertuigen naar het parkeerterrein. Volgens de politie ging de aandacht vooral uit naar het rijden onder invloed van drugs en alcohol en rijden zonder (geldig) rijbewijs. Ook is gekeken naar zaken die verband kunnen houden met woninginbraken en grensoverschrijdende criminaliteit. De GGD-arts nam direct bloed af nadat een speekseltest positief was.

- Advertentie -

De actie duurde van 18.00 tot bijna 21.00 uur. Er zijn bekeuringen uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (3x), kind in auto zonder kinderstoel, weigeren speekseltest, rijden met een verlopen rijbewijs, bellen achter het stuur, geen achteruitkijkspiegel op brommer, geen richting aangeven, onnodig lawaai uit geluidsinstallatie en rijden zonder rijbewijs. Ook zijn er zes processen-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs (5x) en het weigeren van een bloedproef, deze zaken worden aan de officier van justitie voorgelegd.

Voorafgaand aan de controle in Vlissingen stond het gezelschap enige tijd op de Schietbaan in Middelburg: 16 bekeuringen, 5 processen-verbaal. Alles bij elkaar is van tien bestuurders het rijbewijs ter plaatse ingevorderd.

- Advertentie -
Vorig artikelWijkagenten treden op tegen spookrijders op boulevard
Volgend artikelMan (23) aangehouden na zware mishandeling ex-partner
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).