Man aangehouden na bedreiging met keukenmes in centrum

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg, rechts de aanhouding
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een man is vanavond aangehouden nadat hij iemand met een keukenmes bedreigde op de Jan Weugkade.

De twee betrokken mannen kregen rond 20.00 uur ruzie op de Jan Weugkade. Een van hen trok een mes. De andere persoon liet zijn fiets achter (foto hieronder) en liep naar de Scheldestraat met de gewapende man achter zich aan. Intussen belden meerdere getuigen 112, onder wie twee jongens en een autobestuurster.

- Advertentie -

Op de hoek van de Scheldestraat en de Kasteelstraat wist de politie tussenbeide te komen. Er is niet gestoken. De politie heeft de verdachte persoon meegenomen, ook zijn mensen gehoord die zagen wat er gebeurde in de Scheldestraat en Kasteelstraat.

Volgens twee vrouwen die op de hoek van de Jan Weugkade en de Peperdijk stonden, was de ruzie heftig en riep de bedreigde man op een goed moment: “Steek dan! Steek dan!” Twee jongens verklaarden het keukenmes te hebben gezien.

De bedreigde man kwam na afloop zijn fiets ophalen. Hij zei tegenover 112 Vlissingen & Souburg dat hij de hele dag al ruzie met de aangehouden man had gehad, “om niets”. Volgens hem was er drank in het spel. Hij liet een filmpje op zijn telefoon zien. De later aangehouden man heeft op het filmpje inderdaad een mes in zijn hand, terwijl er geroepen wordt: “Bel 112. Bel 112”.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelOnbekenden slaan ruit in van leegstaand pand Industrieweg
Volgend artikelVlissingse autobestuurder vlucht na gevaarlijke rit en botsing in Dishoek
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).