Groep jongeren gooit stenen tegen auto’s en woningen in Vlissingen

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Gisteravond rond 23.00 kwamen er bij de politie verschillende meldingen binnen dat een groepje jongeren op de fiets vernielingen zou aanrichten door met stenen tegen auto’s en woningen aan te gooien.

De eerste meldingen kwamen uit de buurt van de Wilhelmina Druckerlaan en later werd ook gemeld dat (vermoedelijk) hetzelfde groepje in de Vrijburgstraat zou huishouden.

- Advertentie -

Een van de melders is het groepje achternagefietst en belde in de tussentijd met de politie. Er werd een beschrijving van de jongens doorgegeven en ter hoogte van de Kleiweg kregen zij in de gaten dat de politie hun op de hielen zat. Het groepje verspreidde zich toen, maar één van de jongens kon worden aangehouden.

Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van zijn aanhouding omdat hij minderjarig is. Het gaat om een jongen van 14 uit Vlissingen. Hij zit op dit moment nog vast en wordt vandaag verder gehoord over zijn betrokkenheid bij de vernielingen.

Door één slachtoffer is al aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. Het is nog niet bekend of er meer beschadigd zijn, mogelijk wordt dit vandaag duidelijk. Wanneer u schade aan uw eigendommen hebt die mogelijk veroorzaakt is door dit groepje jongeren dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie voor het doen van aangifte.

- Advertentie -
Vorig artikelVlissinger (23) onder invloed van drugs tijdens autorijden
Volgend artikelMan (21) aangehouden voor inbraak in woning Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.