Toch nog twee aanhoudingen bij Liberty-podium aan Spuikomweg

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft gisteravond tijdens het Bevrijdingsfestival op de valreep nog twee aanhoudingen verricht.

Een 22-jarige man uit Terneuzen en een 27-jarige Middelburger raakten slaags in de buurt van de bioscoop. Terwijl de Terneuzenaar na zijn aanhouding meewerkte en rond 04.00 uur in vrijheid gesteld werd, bleef de man uit Middelburg zich agressief gedragen, hij probeerde een wapenstok te pakken, beet een van de agenten in zijn been en schold de politiemedewerkers uit. Hij zit nog vast en wordt gehoord.

- Advertentie -

Ten opzichte van afgelopen jaar zijn er weinig incidenten geweest. Volgens de organisatoren trok het festival zo’n 35.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er nog 50.000. Mogelijk speelde de slechte weersvoorspelling een rol.

Los van het festival meldt de politie een steekpartij, gisteravond op de Paul Krugerstraat. Volgens een woordvoerster ging het om bekenden van de politie en van elkaar. Een man (50) is aangehouden en zal vandaag gehoord worden. Het slachtoffer (45) is door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Zie ook:
– Opmerkelijk weinig 112-incidenten tijdens Bevrijdingsfestival (5 mei 2019)

- Advertentie -
Vorig artikelOpmerkelijk weinig 112-incidenten tijdens Bevrijdingsfestival
Volgend artikelVlissinger (45) lichtgewond geraakt bij steekincident Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).