Badstrand en Nollestrand krijgen voor de zestiende keer internationale milieu-onderscheiding

Archief-foto © Pixabay
- Advertentie -

VLISSINGEN – Het Badstrand en het Nollestrand zijn vandaag voor de zestiende keer op rij onderscheiden met een Blauwe Vlag. Dit is een internationale milieu-onderscheiding.

Deze onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

- Advertentie -

De Blauwe Vlag staat onder meer voor zwemwater van een uitstekende kwaliteit, een strand dat wordt schoongehouden en de aanwezigheid van voldoende douches, toiletten en afvalbakken. Ook dienen er reddingsmaterialen en een EHBO-post op het strand aanwezig te zijn en moeten er voorlichtingsactiviteiten worden georganiseerd over bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen.

Wethouder Els Verhage was in Ouddorp aanwezig om de vlag en het bijbehorende certificaat in ontvangst te nemen. “Wij zijn trots op onze stranden. Dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt.”

- Advertentie -
Vorig artikelHuisarts vangt slachtoffer op na botsing auto en scooter op Singel
Volgend artikelPolitie controleert voertuigen op snelheid in Oost-Souburg
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.