Scooterrijder verdwijnt na botsing met auto in Bossenburgh

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een scooterrijder is vanmiddag tegen een personenwagen gebotst in Bossenburgh en gewond weggereden achter op een tweede scooter.

Later zou hij vanaf de Huisartsenpost aan de Koudekerkseweg overgebracht zijn naar het ziekenhuis in Goes.

- Advertentie -

De politie kreeg omstreeks kwart voor twee de melding van het ongeval, aldus een woordvoerster. De scooter reed over de Langeleenweg uit de richting van de Zuidbeekseweg, op de kruising met de straat Bossenburg raakte het voertuig in harde botsing met een van rechts komende auto.

Brokstukken van de scooter lagen over de hele kruising. Een zijruit van de auto was kapot, in de voorruit zat een gat. Volgens getuigen verdween de berijder van de scooter direct na het ongeval achter op een tweede scooter, ondanks zijn verwondingen. Later werd bekend dat hij mogelijk vanaf de Huisartsenpost met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht was. De politie kan deze informatie vooralsnog niet officieel bevestigen.

Twee uur na de eerste melding stonden agenten nog steeds op het afgesloten kruispunt, medewerkers van de afdeling Verkeersongevallenanalyse komen waarschijnlijk onderzoek doen. De autobestuurster had voorrang moeten verlenen, maar er zijn aanwijzingen dat ook de snelheid van de scooter een rol speelde.

Update 27 juni 00.45 uur – Verkeersongevallenanalyse heeft inderdaad onderzoek gedaan, pas in de loop van de avond werd het kruispunt vrijgegeven. De politie heeft geen nadere details verstrekt. Ambu_zeeland meldde gistermiddag bij een foto op Instagram: “Jongen met 80 km/u met de scooter gevallen”, maar zonder duiding, de foto toonde slechts een tankbeurt van de ambulance bij Ritthem. Onduidelijk blijft derhalve of dit iets met de botsing in Bossenburgh te maken heeft.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelNachtelijk brandje achter Machinefabriek snel geblust
Volgend artikelGevluchte scooterrijder Bossenburgh is 17-jarige Vlissinger
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).