Vierde aanhouding in onderzoek naar schietpartij Stadhuisplein

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie in Limburg heeft gisteravond op de Sint Josephstraat in Meerssen een 25-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man stond gesignaleerd voor een schietincident van 18 april 2019 op het Stadhuisplein in Vlissingen.

Agenten in Limburg zagen de verdachte rond 23.50 uur rijden op de A2 bij Meerssen. Besloten werd de man klem te rijden op de Sint Josephstraat om hem aan te kunnen houden. De Vlissinger probeerde vervolgens te voet te vluchten maar kon snel in zijn kraag worden gevat. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig, waardoor agenten genoodzaakt waren om gepast geweld te gebruiken. Tijdens het fouilleren van de verdachte werd een keukenmes aangetroffen. Het Openbaar Ministerie en de politie denken dat deze verdachte de schutter is. Hij is aangehouden voor poging doodslag en zit vast voor onderzoek.

- Advertentie -

De drie verdachten die eerder hiervoor aangehouden werden zijn op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie en politie verdenken hen niet meer van het lossen van een schot.

Zie ook:
Politie nog altijd op zoek naar vierde verdachte schietincident Stadhuisplein (14 mei 2019)
Derde verdachte aangehouden na schietpartij op Stadhuisplein (19 april 2019)
Schoten gelost op Stadhuisplein, twee mogelijke daders opgepakt (18 april 2019)

- Advertentie -
Vorig artikelMan in de boeien geslagen in centrum, reden nog onbekend
Volgend artikelDronken man (26) aangehouden wegens vernielingen in trein
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.