Politie forceert deur na brandalarm, geen ambulance voor gewonde vrouw

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft vanmiddag een stormram gebruikt om een appartement binnen te komen waar het brandalarm afgegaan was.

Even na 13.00 uur klonk een automatisch brandalarm in een huis met huurwoningen aan het Groenewoud, vlak bij de Walstraat. Agenten forceerden een binnendeur om desnoods hulp te kunnen verlenen. Er bleek echter niemand aanwezig en niets aan de hand.

- Advertentie -

De brandweer was enkele minuten later ter plekke en controleerde voor alle zekerheid nog de zolderkamer van het pand, van buitenaf (foto onder).

Iets verderop, aan de kop van de Walstraat, raakte twee uur later een fietsster gewond. Ze reed vanaf het Betje Wolffplein de Walstraat in. Tot verbijstering van omstanders botste ze bij de sculptuur Windvaan tegen een betonnen en betegeld muurtje en klapte ze aan de andere kant tegen het wegdek.

De vrouw leek vingers te hebben gebroken. Omstanders stelpten het bloed en belden 112, de meldkamer raadde een bezoek aan de huisarts aan. De 112-belster toonde zich verbolgen over het feit dat er geen ambulance kwam. Ze bracht de gewonde vrouw naar een huisarts aan de Badhuisstraat, die constateerde een handfractuur en stuurde het slachtoffer naar de eerste hulp in Goes. Daar werd de vrouw uiteindelijk naar toe gereden door haar inmiddels opgetrommelde echtgenoot.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelEerlijke toerist brengt portemonnee met ruim duizend euro naar politie
Volgend artikelBusje zonder kentekens brandt uit op donkere Verbrande Hofweg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).