Eerlijke toerist brengt portemonnee met ruim duizend euro naar politie

© Foto: Politieteam Walcheren
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een toerist uit België heeft gisteren een portemonnee met 1045 euro gevonden en naar de politie gebracht.

Dat meldt Politieteam Walcheren op Facebook. De toerist vond de portemonnee met geld en pasjes bij een benzinepomp op een onbemand tankstation in Vlissingen. Normaal gesproken moeten gevonden voorwerpen naar de gemeente, maar omdat het zondag was, maakte de politie een uitzondering.

- Advertentie -

Bij de pasjes zat ook de ID-kaart van de eigenaar. Via de Basisregistratie Personen kon hij achterhaald worden. Agenten kregen zijn vrouw aan de telefoon, die vertelde dat haar man in paniek terug naar het tankstation was gegaan. Later verscheen de eigenaar dolgelukkig op het politiebureau met zijn vrouw en hun baby.

De politie heeft ook de naam en het telefoonnummer van de eerlijke vinder meegegeven, zodat de eigenaar van de portemonnee hem persoonlijk kan bedanken.

Of een scooterrijder vandaag net zo gelukkig is, moet afgewacht worden. Vanmiddag rond 16.30 uur stak hij de Nieuwe Zuidbeekseweg over. Op het fietspad langs de Weijevlietweg maakte hij wheelies. Daarbij verloor hij een telefoon en meerdere pasjes. De scooterrijder had niets in de gaten en verdween met hoge snelheid in de richting van Bossenburgh.

Een vrouw die het zag gebeuren, heeft de spullen meegenomen.

- Advertentie -
Vorig artikelGroep motorrijders bezorgt politie overwerk, meerdere boetes uitgedeeld
Volgend artikelPolitie forceert deur na brandalarm, geen ambulance voor gewonde vrouw
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).