Politie houdt drie overtreders aan en deelt bekeuringen uit

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft vandaag drie personen aangehouden bij een actie in en rondom de binnenstad.

Een van de aangehouden personen reed met gestolen kentekenplaten. De andere twee negeerden een gebiedsverbod. Ook werden boetes uitgedeeld, zoals voor alcohol drinken in het openbaar. Dat schrijven de wijkagenten op Twitter.

- Advertentie -

Gisteren kregen enkele scooterrijders een bon op de Boulevard Bankert (foto). Ze reden tegen de verplichte rijrichting in. Ter hoogte van de voormalige Zeevaartschool liepen ze tegen de lamp.

De politie vroeg al eerder aandacht voor deze zaak. Veel berijders van scooters met een blauw kenteken, snorfietsen volgens de wet, geloven dat ze gelijkgesteld zijn aan fietsers. Dat geldt echter niet bij verkeerstekens. De uitzondering onder het bord C2 op de boulevard (foto onder) is dus alleen voor fietsers bedoeld.

Overigens werden gisteren ook personenwagens gecontroleerd. Zo kreeg een autobestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

- Advertentie -
Vorig artikelOudere man ‘knock out’ geslagen na woordenwisseling
Volgend artikelPolitie: 77-jarige man opdringerig bij reanimatie
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).