Fietser gewond bij aanrijding met auto na voorrangsfout

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een fietsende persoon is begin deze avond tijdens een flinke regenbui aangereden en daarna gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Een auto met Duits kenteken reed, naar het zich liet aanzien, vanaf de Gildeweg de President Rooseveltlaan op zonder voorrang te verlenen aan de fietsende persoon. Gebruikers van het fietspad hebben op deze kruising prioriteit. De wisselende situatie qua voorrang op de President Rooseveltlaan tussen de Mercuriusweg en de Industrieweg heeft in het verleden tot veel kritiek geleid, en tot meerdere ongevallen.

- Advertentie -

Terwijl het slachtoffer in de ambulance behandeld werd, legde de politie in het Duits de situatie aan de autobestuurder uit. Ook namen agenten de noodzakelijke gegevens op. Uiteindelijk vertrok de ambulance zonder gebruikmaking van sirene en zwaailicht naar het ziekenhuis. Tegen het verkeersbord B6 (u nadert een voorrangsweg) langs de Gildeweg bleef een elektrische damesfiets achter met daarnaast een paraplu.

Er was geen schade zichtbaar aan de voertuigen.

- Advertentie -
Vorig artikelBoetes voor overlastgevers in binnenstad
Volgend artikelVerdachte dodelijk ongeval Sottegemstraat aangehouden
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).