Verdachte dodelijk ongeval Sottegemstraat aangehouden

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft maandag een verdachte aangehouden naar aanleiding van het dodelijke ongeval in de Sottegemstraat, afgelopen nieuwjaarsnacht.

Dat is zojuist bekendgemaakt.

- Advertentie -

Het gaat om een 37-jarige Poolse man. Hij wordt ervan verdacht op 1 januari de fietsende Niek Dreessen (24) te hebben aangereden in de Sottegemstraat. Dreessen overleefde het ongeluk niet. Enkele minuten later werd de verdachte zelf gewond aangetroffen bij een gecrashte personenwagen langs de Burgemeester Van Woelderenlaan.

De politie legde al snel een verband tussen de twee ongevallen, maar pas na lang onderzoek kon dit verband aangetoond worden. De verkeerspolitie werkte nauw samen met ondermeer de wijkpolitie, forensische opsporing, recherche en het OM. Afgelopen juli vond nog een zogenoemd validatie-onderzoek plaats in de Sottegemstraat.

De verdachte is uitgebreid gehoord in een politiecellencomplex en zit nog vast. Morgen bepaalt de rechter-commissaris of de voorhechtenis wordt verlengd.

- Advertentie -
Vorig artikelFietser gewond bij aanrijding met auto na voorrangsfout
Volgend artikelDrie aanhoudingen en huiszoeking na tip van uitkeringsinstantie
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).