Gegevens kinderen op straat na diefstal laptop Jeugdfonds

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Persoonsgegevens van kinderen die een beroep hebben gedaan op het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland zijn mogelijk in verkeerde handen terechtgekomen.

Het fonds heeft een brief gestuurd naar de ouders/verzorgers van de kinderen. Een laptop van een van de medewerkers is gestolen, staat in de brief. “Onze medewerker heeft voordat de laptop gestolen werd de gegevens van uw kind uit het systeem gehaald en op de laptop opgeslagen. Dit had niet mogen gebeuren.” Het fonds heeft aangifte gedaan bij de politie en melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

- Advertentie -

Er bestaat geen aanwijzing dat er iets vervelends is gebeurd met de gegevens, maar het fonds kan dit niet uitsluiten en vraagt de ouders goed op te letten en meteen contact op te nemen als ze bijvoorbeeld een brief krijgen met een onbetrouwbaar betaalverzoek.

Overigens werd de laptop in augustus gestolen en kregen de ouders pas eind vorige week bericht. Het gaat alleen om gegevens van Zeeuwse cliënten.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt contributie of lesgeld voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens.

- Advertentie -
Vorig artikelFietsster gewond in Oost-Souburg, betrokkene zou weggereden zijn
Volgend artikelAchterbank op klaarlichte dag uit geparkeerde auto gestolen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).