Politie en gemeente waarschuwen voor woninginbraken op Walcheren

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

WALCHEREN – Sinds begin november hebben inbrekers op Walcheren bijna dertig woninginbraken gepleegd. Politie en de Walcherse gemeenten waarschuwen inwoners extra alert te zijn en verdachte situaties onmiddellijk via 112 te melden.

In november vonden in Middelburg negen woninginbraken plaats. In de gemeente Veere werden vijf woningen door inbrekers bezocht: Aagtekerke, Koudekerke, Oostkapelle (2x) en Serooskerke. Vlissingen telde vier inbraken. In december werd reeds zes keer in Middelburg ingebroken, vijf keer in Vlissingen.

- Advertentie -

De politie heeft het idee dat de inbrekers vaak uit de directe omgeving komen. Meestal wordt aan de achterzijde van de woning een ruit ingeslagen of een deur met een koevoet of schroevendraaier geforceerd. De inbraken vinden hoofdzakelijk ’s avonds en ’s nachts plaats. De inbrekers zijn op zoek naar alles wat enige waarde heeft, zoals laptops, tablets, geld, Playstations, parfum, sieraden en dure kleding.

Naast een oproep aan de Walcherse inwoners om alert te zijn, zal de politie de komende periode ook extra toezien op inbrekers. Agenten gaan tijdens deze donkere dagen met speciale opdrachten de straat op en hopen daarmee de woninginbraken te stoppen en eventuele inbrekers op heterdaad aan te houden.

Daling aantal woninginbraken in Zeeland

Vandaag liet de politie weten dat het aantal woninginbraken opnieuw gedaald is. Tot 1 december werd in 450 woningen in de provincie ingebroken. In 2018 werd er in 541 woningen ingebroken. In 2012 en 2013 waren dat nog 1.367 en 1.497 inbraken. De daling is volgens de politie vooral te danken aan de goede samenwerking tussen de Zeeuwse burgers en de politie.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer verleent hulp bij medisch noodgeval op Bloemenlaan
Volgend artikelBrandweer beukt deur van berging in na melding verdachte lucht
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.