Vastgelopen jacht na anderhalf uur slepen afgemeerd in Buitenhaven

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een bijna zestig meter lang nieuwbouwjacht is vandaag rond de middag aan de grond gelopen bij de Gevangentoren, sleepboten hebben het casco met bouwnummer Amels 18802 omstreeks 13.30 uur afgemeerd in de Buitenhaven, ter hoogte van Finsa B.V.

Het casco was afkomstig van de Poolse scheepswerf van Damen in Gdynia en zal in Vlissingen afgebouwd worden. Voor de rede van Vlissingen brak een kabel af waar het jacht mee getrokken werd. Die kwam daarna in een schroef van de sleepboot terecht. Veel mensen zagen het stuurloze jacht vastlopen. Andere sleepboten hebben de Amels 18802 weggehaald en naar de Buitenhaven gebracht onder het toeziend oog van Rijkswaterstaat. In de haven moet bekeken worden of er schade is.

- Advertentie -

Afgelopen zondag maakte het gesleepte casco wegens de weersomstandigheden nog een tussenstop in de Eemshaven. Vandaag was de zee rustig.

Het zogenoemde superjacht is 57,70 meter lang en 10,60 meter breed en zal beschikken over zes slaapruimtes voor twaalf personen: een master suite, een VIP-hut en verder ‘gewone’ tweepersoonshutten. De oplevering staat gepland voor 2021.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer ingeschakeld voor spelende kinderen
Volgend artikelDode bij eenzijdig ongeval op kruispunt Weijevlietweg en Sloeweg
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).