Persoon met hulp van de brandweer uit woning Boulevard gehaald

© Foto: Ingezonden
- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer heeft zaterdag een persoon uit een woning aan de Boulevard Bankert gehaald teneinde ambulancevervoer naar het ziekenhuis mogelijk te maken.

Er was spoedinzet gevraagd voor een persoon die zich op de eerste etage van een woongebouw bevond naast hotel Solskin. De situatie leek kritiek op basis van de melding. Twee ambulances kwamen ter plekke. Ook werd de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen.

- Advertentie -

Rond 16.40 uur vloog de helikopter ter hoogte van Colijnsplaat, op dat moment bleek de inzet van het traumateam niet langer vereist. De ambulancemedewerkers hadden echter wel bijstand van de brandweer nodig om het slachtoffer uit het appartement te halen via een raam aan de voorzijde.

De hoogwerker van de post Olympiaweg werd daartoe ingezet (foto). Het slachtoffer is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis in Goes overgebracht.

Een kennis of familielid registreerde de hulpactie met haar telefoon vanuit het appartament.

112-journalisten buiten op straat kregen zware kritiek van een voorbijgangster te verduren. Ze sprak van ramptoerisme en vond de verslaggeving bij voorbaat schandalig.

- Advertentie -
Vorig artikelZes vluchtelingen verstopt in gloednieuwe auto’s naar Engeland
Volgend artikelNieuwe verkeersremmer zou oorzaak zijn van aanrijding met gewonde
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).