Nieuwe verkeersremmer zou oorzaak zijn van aanrijding met gewonde

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Vanavond is een vrouw gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de De Willem Ruysstraat, de oorzaak zou een pas gemonteerde verkeersremmer zijn.

Rond half tien kwamen twee auto’s in botsing op de De Willem Ruysstraat nabij de Scheldestraat. Ze reden beide in de richting van de Machinefabriek. Volgens een betrokkene werd het ongeval veroorzaakt door een verhoging in het wegdek ter beperking van de snelheid, die onlangs was aangebracht.

- ADVERTENTIE -

De bestuurder van de achterste wagen verklaarde dat hij 30 reed. Niettemin waren de airbags uitgeklapt. Op het wegdek lag popcorn van de bijrijdster. De bestuurder had zijn rijbewijs niet bij zich. Een blaastest viel in zijn voordeel uit.

Een vrouw die op de bijrijdersstoel van de voorste auto zat, bleek er na aankomst van de politie slechter aan toe dan aanvankelijk was aangenomen. Eerst was ambulance 125 met gepaste spoed opgeroepen. Uiteindelijk kwam, 25 minuten na melding, ambulance 107 met zwaailichten en sirene ter plekke. De vrouw is naar het ziekenhuis afgevoerd.

Een medewerker van Handhaving die net zijn dienst had beëindigd, zag de situatie en regelde langdurig het verkeer. Een van de wagens is weggesleept.

Eerder vanavond raakten twee personen gewond bij een auto-ongeluk op de A58 (foto onder). Twee wagens kwamen in de berm terecht langs de rijbaan naar Middelburg ter hoogte van de Molenweg in Oost-Souburg. Ook de brandweer werd ingezet. De opgeroepen traumahelikopter hoefde niet in actie te komen, het wegverkeer moest tot 21.30 uur omrijden.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!