Boulevard nog steeds afgesloten voor rijdend verkeer na storm

© Foto: Jesse van Splunder

VLISSINGEN – De boulevards Evertsen en Bankert zijn vanavond laat nog steeds afgesloten, de maatregel werd rond de middag genomen door Officieren van Dienst (OvD) brandweer en gemeente in verband met de storm.

Om het verkeer morgen toe te laten, zal eerst het zand van de Boulevard Evertsen verwijderd moeten worden. Bovendien gaat het morgen opnieuw waaien alhoewel minder hard dan vandaag. Volgens de OvD gemeente Vlissingen sloten de autoriteiten de boulevard om meerdere redenen af. Zo leek een stelling voor een huis op de Boulevard Evertsen dat gerenoveerd wordt onvoldoende gezekerd, hingen elementen bij de voormalige Zeevaartschool los, waren borden en zuilen omgevallen ter hoogte van Britannia en lag er veel zand op de weg, met voor berijders van tweewielige voertuigen een verhoogd ongevallenrisico.

Van een flat boven Raymondo (foto) kwamen vanochtend een stenen plaat en een ruit naar beneden. Het glas van de ruit belandde gedeeltelijk op de Kenau Hasselaarstraat. Niemand raakte gewond. De brandweer verwijderde tegen de avond, toen de bewoner thuisgekomen was, het restant van de stenen plaat met behulp van een hoogwerker.

Er zijn vandaag in Zeeland ongeveer vijftig meldingen van stormschade geweest waarvan 16 in de gemeente Vlissingen en 8 in Middelburg. “Vandaag voor de derde zondag op rij een stormachtige dag”, meldt de bandweerpost Olympiaweg vanavond op Facebook. “De voertuigen 4431 en 4451 zijn rond 10.00 uur voor het eerst gepiept en rond 17.00 uur waren ze terug. Ook de 4441 is vandaag ingezet.”

De veerboot naar Breskens was uit de vaart tussen 9.08 en 16.48 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier