Verstekelingen aan boord van schip in Vlissingen-Oost

Archief-foto © 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN-OOST – Op een schip uit Zuid-Amerika dat in de Bijleveldhaven ligt, zijn vanavond vier verstekelingen aangetroffen. Douane en marechaussee doen op dit moment onderzoek.

Het viertal zou aangetroffen zijn op de Star Pride, een elf jaar oud vrachtschip dat onder de vlag van Singapore opereert en vandaag rond 18.00 uur in Vlissingen-Oost afmeerde. De Star Pride vertrok op 17 februari uit Pepillo Salcedo (Dominicaanse Republiek) met als lading ondermeer bananen.

- ADVERTENTIE -

Beeldmateriaal uit de haven bevestigt dat marechaussee en douane onderzoek doen. Over de nationaliteit(en) van de verstekelingen is vooralsnog niets bekend. Ze zouden inmiddels van boord gehaald zijn.

Update 27-02-2020, 20.55 uur – De vier personen zijn inderdaad van boord gehaald. Ze werden onderweg naar Vlissingen door bemanningsleden ontdekt, aldus bronnen in de haven.

Update 28-02-2020, 11.39 uur – Volgens een bericht van de marechaussee zijn drie van de verstekelingen afkomstig uit het Dominicaanse Republiek, één persoon komt uit Cuba, ze zijn allemaal meerderjarig. De bemanning vond de vier tussen de containers. De mannen hebben asiel aangevraagd en zijn in afwachting van de procedure in het detentiecentrum op Schiphol geplaatst.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!