Felle brand in sloopwoning Nieuw Bonedijkelaan Vlissingen

De uitgebrande woning vanmorgen. © Foto: Marijn van de Gruiter / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vannacht heeft er een felle brand gewoed in een sloopwoning. De brandweer zette drie voertuigen in om de brand te blussen.

Omstreeks 03.10 uur werd de brand ontdekt in een sloopwoning op de hoek van de Hogeweg en de Nieuw Bonedijkelaan. Binnen enkele minuten na de eerste melding werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker van de brandweer in Vlissingen kwamen ter plekke.

- Advertentie -

Bij aankomst bleek de brand uitslaand te zijn bij het dak. Volgens de Veiligheidsregio stonden de zolderverdieping van de bovenwoning volledig in brand. De brandweer zette in om uitbreiding naar de benedenwoning en buurpanden te voorkomen. Bij het blussen van de brand, dat voornamelijk werd gedaan door een hoogwerker, kwam behoorlijk veel rook vrij.

Kort na 04.00 uur kon de brandweer het sein “brand meester” geven. Er moest toen nog wel enige tijd worden nageblust. De brand is vermoedelijk aangestoken. De woning waarin de brand woedde stond al een tijd leeg. Binnenkort zal het pand, samen met nog 200 andere woningen, worden gesloopt. Dit om plaats te maken voor nieuwbouw.

- Advertentie -
Vorig artikelIn totaal 60 kilo aan cocaïne onderschept in haven Vlissingen
Volgend artikelGeen sanctie tegen aangehouden vrouw na melding winkeldiefstal
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.