Stankoverlast in De Kempenaerstraat, bewoners krijgen advies naar elders te gaan

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Afgelopen dagen kreeg de brandweer meerdere meldingen van stankoverlast in de omgeving van de De Kempenaerstraat in Vlissingen. Aan bewoners van twee huizen is geadviseerd vandaag en morgen elders te verblijven.

Afgelopen donderdag kreeg de brandweer een melding van stankoverlast in een woning aan de De Kempenaerstraat in Vlissingen. Enduris en de brandweer hebben metingen verricht. Vervolgens heeft de brandweer het riool tijdelijk op sommige plaatsen afgedekt. Hiermee leken de problemen opgelost.

- Advertentie -

Vanmorgen werd er opnieuw een melding gedaan van stankoverlast in dezelfde straat. De brandweer heeft opnieuw metingen verricht, dit keer in meerdere woningen en het riool. Op basis hiervan heeft de brandweer aan bewoners van twee woningen geadviseerd om in ieder geval vandaag en morgen elders te verblijven.

In de tussentijd wordt het riool leeggezogen en worden de aansluitingen van het riool met de betrokken woningen geïnspecteerd. Morgen (zondag 8 maart) wordt er weer gemeten. Op basis van de resultaten van deze metingen wordt besloten of er vervolgstappen noodzakelijk zijn. Over de bron van de stank is nog niets bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelAlweer kop-staartbotsing bij verkeerslichten Sloeweg
Volgend artikelStank in riool De Kempenaerstraat blijkt benzinelucht, bewoners weer naar huis
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.