Nog geen Corona-boetes voor samenscholing in Vissingen

Aanplakbiljet op zorgflat Kenau Hasselaarstraat, © Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Voor zover bekend zijn er vandaag in Vlissingen en Souburg geen boetes uitgedeeld voor het samenzijn in de openbare ruimte van meer dan twee personen.

Er zijn gisteravond landelijke regels bekendgemaakt. Maar de toepassing hangt van de gemeentes af. Vandaag surveilleerden medewerkers van Handhaving in Vlissingen, ondanks meerdere groepsovertredingen werd niemand aangesproken, voor zover te zien. Het lokale beleid laat op zich wachten.

- Advertentie -

In de Albert Heijn XL aan de Gildeweg konden de klanten vanavond zonder beperkingen naar binnen. Bij de Jumbo aan de Hermesweg daarentegen stond een medewerker voor de ingang die iedere bezoeker een – verplicht – karretje gaf na de handgreep te hebben ontsmet. De supermarkt hoopt dat klanten met een winkelwagen automatisch de aanbevolen 1,5 meter afstand bewaren.

Het tweejaarlijkse hulpverleningsevenement Rescue Vlissingen, dat gepland stond voor 28 juli, wordt uitgesteld tot zomer 2021. Dat maakten de organisatoren vanavond bekend.

Volgens de NS rijdt de Intercity uit Vlissingen naar Breda in plaats van Amsterdam. Reizen zonder noodzaak wordt afgeraden. Op station Vlissingen is het stil. De site https://www.treinreiziger.nl/kruidvat-treinkaartje-blijft-heel-2020-geldig/ meldt dat kaartjes (dagretours) die via de Kruidvat zijn aangeschaft en geldig waren tot en met 13 april, heel 2020 geldig blijven.

De GGD Zeeland kondigde vanmiddag drie recente overlijdensgevallen in de provincie als gevolg van het nieuwe Coronavirus aan. Het totaal staat op vijf. Over de woonplaatsen doet de GGD geen mededeling meer.

- Advertentie -
Vorig artikelZes nieuwe coronabesmettingen in Zeeland
Volgend artikelPolitie treft wietkwekerij aan met driehonderd planten
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).