Politie sust ruzie tussen verwarde man en bewoner in Westerzicht

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Drie politie-agenten, een motoragent en twee handhavers zijn donderdagavond tussen 19.00 en 19.30 in de weer geweest met een verwarde man in Westerzicht.

De man sloeg wartaal uit en gedroeg zich agressief tegenover een bewoner. Volgens de bewoner had de man op zijn voordeur staan bonzen. De agenten maanden de man op zijn fiets of lopend te vertrekken. Volgens omstanders woont de man in Bossenburgh.

- Advertentie -

De man vertrok maar stond even later iets verderop opnieuw te bellen, roepen en gesticuleren. De agenten trokken handschoenen aan en zeiden tot aanhouding over te gaan, geassisteerd door een motoragent (foto onder), bij het zien van de politie nam de man een bokshouding aan.

Uiteindelijk besloten de agenten niet over te gaan tot aanhouding. Dit tot ongenoegen van de bewoner die waarschijnlijk aan de bel getrokken had: “Straks staat hij weer op mijn deur te bonzen”. De politie antwoordde dat hij dan 112 moest contacteren.

De verdachte persoon verbleef nog enige tijd op straat en verdween daarna.

Donderdagavond tegen 22.00 uur heeft de brandweer een ‘coronaverdachte’ uit een flat aan de Sint Kruislaan gehaald met de hoogwerker, vanaf de tweede verdieping. Het slachtoffer is daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

- Advertentie -
Vorig artikelAuto opgeblazen door zwaar vuurwerk in Westerzicht
Volgend artikelAgent houdt in vrije tijd fietsendief aan
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).