Boulevard vanmiddag opnieuw dicht voor gemotoriseerd verkeer

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – De Veiligheidsregio Zeeland heeft besloten de Vlissingse boulevard ieder weekend inclusief vrijdag af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, tussen 14.00 en 24.00 uur.

De maatregel gaat vanmiddag in. Naast iedere vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 19 mei geldt het rijverbod op Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei). Ook bromfietsen met een blauw kenteken worden geweerd. Voetgangers en fietsers niet.

- Advertentie -

Het besluit is genomen op verzoek van burgemeester Van den Tillaar. In de onderbouwing staat dat eerder deze maand enkele malen tot afsluiting werd overgegaan wegens asociaal verkeersgedrag en groepsvorming. Handhaving bleek een probleem en ontaardde vaak in een ‘kat-en-muisspel’ met groepen jongeren. De tijdelijke afsluitingen na overlast zouden een beeld geven van een overheid die geen controle heeft en zouden onduidelijkheid scheppen voor de burger.

- Advertentie -
Vorig artikelAanhouding gewapende man voltrok zich bij studentencomplex
Volgend artikelMan overloopt inbreker in Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).