Grootste cocaïnevondst ooit in Zeeland: douane onderschept 4500 kilo

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN-OOST – De douane heeft vandaag dankzij een tip van een bedrijf in de haven van Vlissingen ruim 4500 kilo cocaïne gevonden. De geschatte straatwaarde is zo’n 180 miljoen euro.

Vandaag kwam er een melding bij de douane binnen, de afzender van de melding was een bedrijf in Vlissingen. Dit bedrijf had een onregelmatigheid aangetroffen bij een kwaliteitscontrole van een partij bananen. Nader onderzoek door de douane wees uit dat het om ruim 4.500 kilo drugs ging. Het betreft vermoedelijk cocaïne afkomstig uit Costa Rica. De geschatte straatwaarde is zo’n 180 miljoen euro.

- Advertentie -

In overleg met het HARC-team (samenwerkingsverband van douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam) zijn de drugs overgedragen en vernietigd. De Landelijke Eenheid van de Politie heeft de zaak in verder onderzoek.

- Advertentie -
Vorig artikelKuzee bergt gestrande lijnbus vanaf Burgemeester Van Woelderenlaan
Volgend artikelKinderen te dicht op elkaar: corona-boete voor trainer kickboksvereniging
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.