Kinderen te dicht op elkaar: corona-boete voor trainer kickboksvereniging

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een trainer van kickboksvereniging Zeeuws-fit heeft vanmiddag een boete gekregen omdat de kinderen die hij trainde op het Badstrand geen afstand hielden.

Ongeveer tien kinderen en jongeren tot en met 18 jaar deden rond 17.30 uur een conditietraining op het strand bij Pier 7. Het surveillerende koppel agent/handhaver observeerde dat ze onvoldoende afstand van elkaar hielden. Dat kwam de trainer op een boete te staan.

- ADVERTENTIE -

Op de Boulevard Evertsen ontstond nog een flinke discussie: mogen de kinderen eindelijk sporten, krijgt de trainer een boete. En kon het niet bij een waarschuwing blijven. De verbaliserende agent legde uit dat corona-waarschuwingen in het begin gegeven werden. Er ligt nu juist druk op politie en handhaving, ondermeer vanuit de politiek, om daadwerkelijk tot sancties over te gaan.

Update 23.00 uur – Tegenover de PZC verklaart de trainer zojuist dat zijn pupillen vanmiddag keurig afstand hielden. Hij had daar ook vooraf op aangedrongen. Overigens werd de trainer, Job-Joris Erentreich, niet afgevoerd zoals hij tegenover de PZC beweerd zou hebben. De boete voor Erentreich bedroeg 390 euro voor het niet respecteren van de corona-regels en 95 euro voor het niet direct (op het strand) kunnen tonen van een legitimatiebewijs, plus administratiekosten.

Bezoekers van 112 Vlissingen & Souburg toonden zich vanavond op Facebook unaniem verbolgen over het optreden van de politie.

- ADVERTENTIE -