Politie rukt uit voor man die aan boei hangt bij vaargeul

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een jongeman heeft vanavond gezorgd voor ongerustheid bij andere strandbezoekers toen hij vanaf het Badstrand naar een boei zwom bij de vaargeul.

Dat gebeurde tegen half negen, juist toen de Gardenia Seaways van DFDS voorbijkwam. Tenminste een van de getuigen belde 112. Volgens hem stond de man op het strand al vreemd te springen en bier te drinken voordat hij te water ging.

- Advertentie -

Naast de politie werd ook de Zeemanshoop van de KNRM opgeroepen. Toegesnelde agenten konden de reddingsboot binnen enkele minuten annuleren omdat de zwemmer niets leek te mankeren en reeds de terugweg inzette. Een van de agenten doorzocht spullen van de man (foto).

Aanvankelijk weigerde de zwemmer aan wal te komen ondanks de aansporingen van de politie. Achteraf verklaarde hij tegenover 112 Vlissingen & Souburg dat hij bang was geweest een ‘corona-boete’ te krijgen. Dat gebeurde niet. Niettemin toonde de jongeman zich ontevreden: “Ik doe het vaker, even naar die boei en terug. Ik hou gewoon van zwemmen. Maar al je vrijheden worden je ontnomen. Het is een poppenkast”.

- Advertentie -
Vorig artikelBurgemeester sluit woning aan Wilhelminastraat na drugsvondst
Volgend artikelOnderzoek na schietpartij in Rooie Buurt
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

1 REACTIE

  1. Gedurende de zomermaanden komt het erg vaak voor dat met name jongeren naar de boeien zwemmen, ik heb daar menig foto van kunnen maken. De SG4 ter hoogte van het Arion Hotel is vaak doelwit van jongens die gezamenlijk de boei gebruiken als duikplank. Vorig jaar 2019 zijn strandwachten ter vergeefs vaak naar deze boei uitgerukt maar de jongeren gaven geen gehoor aan de strandwachten. Het is niet echt fijn om te zien dat op zo een moment ook nog eens schepen voorbij komen. Vreemder is het dan nog dat de waterpolitie dit ongemoeid laat.

Reacties zijn gesloten.