© 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – De politie heeft vanavond de wapenstok gebruikt bij gewelddadige taferelen op de Jan Vermeerlaan. Het lijkt erop dat een kind door agenten uit een woning is gehaald na een melding over een ruzie in huis.

Omstreeks kwart voor negen kreeg de politie een melding van huiselijk geweld, zo meldt een woordvoerder. Zes eenheden gingen naar de Jan Vermeerlaan. Al snel werd een man in de boeien geslagen en achter in een politiewagen gezet. Terwijl agenten met de man praatten, stond een vrouw te schreeuwen vanuit een bovenraam. Naast scheldwoorden klonk ook de bewering dat een politiemedewerker een tand uit haar mond had geslagen.

Om 21.21 uur besloot de politie de man te laten gaan. De rust leek weder te keren, maar toen ontdekten de man en vrouw dat een klein kind uit de woning ontbrak. Ze kwamen woedend naar buiten. De vrouw trok portieren van een politiewagen open en schreeuwde: “Waar is mijn kind?” Ook werden er doodsbedreigingen geuit. Een agent trok zijn wapenstok om het tweetal op afstand te houden. De vrouw ontblootte haar bovenlijf.

“Ik schiet jullie allemaal dood”, had de vrouw even daarvoor geroepen. De man bedreigde intussen een agent: “Als je mij nog een keer aanraakt, laat ik jou snurken”. Een omstander bemoeide zich met de zaak en kreeg een klap op zijn handen met de wapenstok.

Aanhouden of wegrijden, dat leek het dilemma. Uiteindelijk duwde een van de agenten het tweetal de woning binnen en sloot de voordeur, waarop de politiewagens de straat verlieten.

Het kind (2) zou naar bureau Middelburg overgebracht zijn, zo kregen de man en vrouw aanvankelijk te horen, maar officieel is daarover niets bekendgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier