500.000 euro contanten in beslag genomen bij grote politieactie Portunus

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTIE -

VLISSINGEN – Bij de grote politieactie genaamd Portunus trof de politie bij zoekingen op dertig locaties onder andere vier vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld aan (tenminste 500.000 euro). Daarnaast werden er twee motoren en twee boten in beslag genomen.

De doorzoekingen werden gehouden in woningen en meerdere bedrijfspanden in en rond Vlissingen, Nieuwdorp, Middelburg, Wolphaartsdijk, Goes. Ook in Limburg, Noord-Brabant en in de regio Rotterdam werd gezocht. Op de Singel viel vanmorgen vroeg een arrestatieteam een woning binnen in verband met dit onderzoek. Ook aan de Zeewijksingel in Oost-Souburg heeft een arrestatieteam een inval gedaan.

- ADVERTENTIE -

De opsporingsdiensten richtten zich vooral op informatiedragers en materiaal dat inzicht kan bieden in de criminele organisaties. De politie werd verrast door de hoeveelheid informatie die werd aangetroffen. Specialisten zijn druk doende deze info te analyseren.

De actiedag van vandaag maakt onderdeel uit van Operatie Portunus, die zich richt op verschillende criminele samenwerkingsverbanden die zich bezig houden met de import van cocaïne via de haven van Vlissingen. De naam is ontleend aan de god van de havens uit de Romeinse mythologie.

Naast agenten van de eenheid Zeeland-West-Brabant zijn er ook specialisten van de Landelijke Eenheid ingezet en was de Rijksrecherche actief met een team. In totaal zijn ruim vierhonderd agenten vandaag bezig geweest met dit onderzoek.

Zie ook:
Arrestatieteam valt woning Singel binnen vanwege groot lopend onderzoek (1 juli 2020)

- ADVERTENTIE -
Vorig artikelArrestatieteam valt woning Singel binnen vanwege groot lopend onderzoek
Volgend artikelVrouw met de schrik vrij na botsing tegen betonnen muurtje van tunnel
In 2013 richtte ik 112Vlissingen-Souburg.nl op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen. Daarnaast ben ik als eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en heb ik veel contact met de verschillende partners. Ook schrijf ik nog vaak artikelen en maak ik nog regelmatig nieuwsfoto's.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier