Arrestatieteam valt woning Singel binnen vanwege groot lopend onderzoek

Archief-foto © 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een arrestatieteam van de politie is vanmorgen een woning aan de Singel in Vlissingen binnengevallen in een groot lopend onderzoek naar organisaties die zich bezig houden met de import van cocaïne via de haven in Vlissingen-Oost. Ook op andere locaties in Zeeland vielen arrestatieteams panden en woningen binnen.

Verschillenden arrestatieteams hebben vanochtend negen verdachten aangehouden, ook worden er op dit moment zoekingen gedaan in onder andere Heinkenszand, Middelburg, Goes, Vlissingen en Nieuwdorp. In totaal gaat het om rond de 30 locaties. Daarbij worden ruim 400 agenten ingezet.

- ADVERTENTIE -

Politie en Justitie hebben het vermoeden dat er meerdere criminele samenwerkingsverbanden actief zijn rondom de import van cocaïne via de Vlissingen haven. Waar het ene verband de partijen uit de dekladingen haalt en een ander bijvoorbeeld actief is als bemiddelaar/ broker om de cocaïne te kunnen invoeren. Voornaamste doel van vandaag is informatie en bewijs te verzamelen in deze verschillende (deel)onderzoeken. Voor politie en justitie een eerste stap in een langlopende operatie, waarbij ze meer inzicht willen en gaan krijgen rondom deze criminele en ondermijnende samenwerkingsverbanden in het havengebied en hoe die zich verhouden tot elkaar.

Politie en justitie werken al jaren samen met allerlei partners zoals de douane, de Zeeuwse gemeenten, North Sea Port en de Taskforce/RIEC om een vuist te maken tegen de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit in het havengebied.

De politie doet hierbij ook een oproep: “Heb je informatie voor ons rondom illegale activiteiten in het havengebied van Vlissingen, neem dan contact met ons op via 0900-8844 of via het Team Criminele Inlichtingen, 079-3458999”.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!