Dievenduo woning Irislaan maakt 1250 euro buit met pinpas van bejaarde

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Het tweetal dat gisteravond werd gezocht na een diefstal uit een woning aan de Irislaan, heeft een bankpas van de 89-jarige bewoner meegenomen en vervolgens 1250 euro gepind.

Dat maakt de politie vandaag bekend. Een jaar geleden gaf de bejaarde bewoner 50 euro aan een man die klusjes in de tuin zou verrichten en daarvoor spullen zou gaan kopen. De man verdween. Tot gisteravond, toen hij samen met een vrouw aanbelde, zogenaamd om het geld terug te geven.

- Advertentie -

De bewoner liet het tweetal binnen. De verdachten gaven een vals briefje van 50 en pakten de portemonnee met pinpas van de man af. Daarna vertrokken ze op een bakfiets in de richting van de President Rooseveltlaan. In korte tijd werd 1250 euro gepind.

Aan de signalementen die gisteren via Twitter bekendgemaakt werden (zie link hieronder) voegt de politie vandaag toe dat de mannelijke verdachte een baardje heeft en tatoeages op zijn armen.

Zie ook:
Politie zoekt duo na diefstal uit woning Irislaan (9 juli 2020)

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt duo na diefstal uit woning
Volgend artikel216 kilo cocaïne aangetroffen bij controle haven Vlissingen-Oost
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).