Politie: Auto raakte niet te water door ongeval of misdrijf

De hulpdiensten druk bezig om eventuele inzittenden van het voertuig te vinden. © Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De politie heeft vanmorgen laten weten dat de auto die gisteravond laat te water raakte bij de Sluiskade aan de Buitenhaven, niet door een ongeval of misdrijf te water ging.

Gisteravond rond 23.45 uur raakte een personenauto te water aan de Sluiskade bij de Buitenhaven in Vlissingen. Twee duikteams, een tankautospuit, een hoogwerker, twee ambulances, de KNRM en een traumahelikopter rukten uit om eerste hulp te verlenen. Ook de nodige politie-eenheden waren ter plekke.

- ADVERTENTIE -

Volgens getuigen zou de personenauto geruime tijd stil hebben gestaan op de Sluiskade met de motor uit. Tegen 23.45 uur startte de bestuurder van de auto de motor en reed in volle vaart het water in. Tegen 00.30 uur hebben duikers van de brandweer een persoon uit de auto gehaald. Deze is omstreeks 01.15 uur met de traumahelikopter naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam overgebracht. Over de huidige toestand van de persoon is niets bekend.

Tot 01.00 uur hebben duikers van de brandweer naar eventuele andere personen in het voertuig gezocht. Deze zijn niet aangetroffen. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig om iets na 02.30 uur op de wal getild. De politie liet vannacht weten onderzoek te doen naar de toedracht van het incident. Vanmorgen werd bekendgemaakt dat er geen sprake is van een ongeval of misdrijf.

Zie ook:
Auto rijdt vanaf Sluiskade het water in, bestuurder met helikopter weggebracht (13 juli 2020)

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!