Auto rijdt vanaf Sluiskade het water in, bestuurder met helikopter weggebracht

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een personenwagen is gisteravond tegen middernacht vanaf de Sluiskade in het water gereden. Duikers van de brandweer hebben de enige inzittende aan wal gehaald.

Twee mannen die op de Sluiskade aan het vissen waren, verklaarden tegenover de politie dat de personenwagen al geruime tijd op enige afstand van hen stond met de motor uit. Omstreeks 23.40 uur werd de motor plotseling gestart en reed de auto met hoge snelheid het water in.

- Advertentie -

Na de 112-melding van de vissers rukte een groot aantal hulpdiensten uit naar de kade tussen de veersteiger en de sluizen. Binnen een half uur na de melding troffen brandweerduikers de wagen onder water aan, enkele minuten later konden ze het slachtoffer overdragen aan medewerkers van de ambulance. Even daarvoor was de traumahelikopter uit Rotterdam op de Sluiskade geland.

Het slachtoffer zou gereanimeerd zijn. Intussen zochten de duikers naar eventuele andere inzittenden. Ze vonden niemand. Kort na 01.00 uur werd het slachtoffer naar de traumahelikopter gebracht. De helikopter vertrok om 01.13 uur naar het Erasmus-ziekenhuis.

- Advertentie -
Vorig artikelSlachtoffer ongeval Koudekerkseweg in ziekenhuis overleden
Volgend artikelPolitie: Auto raakte niet te water door ongeval of misdrijf
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).