Hoeveelheid onderschepte cocaïne in havens Vlissingen en Rotterdam is verdubbeld

De vondst in Vlissingen, 29 april. © Foto: Douane
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De douane heeft dit jaar tot 1 juli ruim twee keer zoveel cocaïne onderschept in de havens van Rotterdam en Vlissingen als in het eerste halfjaar van 2019. Vlissingen noteerde de grootste vangst.

Dit jaar werd tot 1 juli 25.599 kilo in beslag genomen, vorig jaar was dat in dezelfde periode 12.160 kilo. Het aantal vondsten steeg van 60 naar 77. De onderschepte partijen werden dus gemiddeld steeds groter. Vlissingen noteerde het record met 4515 kilo op 29 april.

- ADVERTENTIE -

Volgens de douane is het maar de vraag of er daadwerkelijk meer gesmokkeld wordt. De oorzaak van de stijging zou ook de intensievere samenwerking kunnen zijn met de nationale opsporingsdiensten en buitenlandse collega’s.

Verder laten de halfjaarcijfers een landelijke stijging van in beslag genomen synthetische drugs zien. Het gaat dan vooral om XTC en MDMA in brief- en pakketpost.

- ADVERTENTIE -