Brandweer de hoogte in voor man en meeuw

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer heeft dinsdag twee interventies op hoogte uitgevoerd in Vlissingen.

’s Middags haalden brandweerlieden van de post Stromenweg met de autoladder een man die naar het ziekenhuis moest uit een woning bij het Dokje van Perry (foto). ’s Avonds was het beoogde slachtoffer een meeuw.

- Advertentie -

Om 20.10 uur kwam een melding uit woonzorgcentrum Theo van Doesburg. Een meeuw leek vast te zitten in de overkapping van het gebouw aan de Doctor Ottestraat tussen de Paul Krugerstraat en de Singel. Brandweerlieden van de Vlissingse post Olympiaweg gebruikten de hoogwerker om het dak te betreden. Toegesnelde medewerkers van de dierenambulance gaven een vangnet mee.

Op het moment dat een brandweerman de meeuw benaderde, bleek het dier toch ineens weg te kunnen fladderen.

Overigens gebruikt de Vlissingse brandweer sinds enige tijd, ook gisteravond, een hoogwerker uit Hoogeveen. De eigen hoogwerker staat in Zierikzee omdat het exemplaar van Zierikzee wegens onderhoud tijdelijk ontbreekt. Update: Zierikzee is terug, op dit moment ondergaat de hoogwerker van de Olympiaweg in Vlissingen een onderhoudsbeurt.

- Advertentie -
Vorig artikelMelding van schoten in Scheldestraat loos
Volgend artikelPolitie zoekt tweede auto in onderzoek naar dodelijk ongeval
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).