Brand aan Hogeweg kost een man het leven, veel bewoners opgevangen

Een bewoner wacht op hulp. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Bij de explosie van hedenavond in een flat aan de Hogeweg is een man om het leven gekomen, later zijn 22 woningen ontruimd.

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Andere bewoners zijn opgevangen in de buurt. De twee bovengelegen appartementen kunnen voorlopig niet bewoond worden, voor de andere twintig wordt de situatie per geval bekeken. De burgemeester van Vlissingen heeft een bezoek gebracht aan de opgevangen bewoners.

- ADVERTENTIE -

De knal was in de wijde omtrek duidelijk te horen. Ook daarna klonken er nog kleinere explosies, stukken glas en hout belandden op straat en zelfs in het parkje tussen de flat en het ADRZ. Omstanders riepen meteen dat er een vrouw in het bewuste appartement zat en dat iemand wat moest doen. Later bleek het een buurvrouw te betreffen, zij wist te ontkomen, de overleden persoon is een man.

De politie kwam als eerste ter plekke. Via de achterzijde van de flat werd een bewoner naar beneden gebracht. De rookontwikkeling was daar hevig, een van de agenten had ademhalingsproblemen. Intussen stonden aan de voorzijde twee oudere mannen op hun balkons op de tweede en derde verdieping, naast de brandende woning, ze konden niet terug naar binnen en werden uiteindelijk met een ladderwagen van de brandweer gered.

Een kat sprong van driehoog naar beneden, was helemaal zwart, de brandweer spoelde het dier omstreeks 21.30 uur af.

In heel Vlissingen klonken tot ruim een uur na de melding sirenes. Inmiddels wordt er forensisch onderzoek gedaan. Het bergingsbedrijf Kuzee heeft zwarte schermen geplaatst.

Zie ook:
Explosie in flatwoning Hogeweg Vlissingen (30 juli 2020)

- ADVERTENTIE -