Explosie in flatwoning Hogeweg Vlissingen

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanavond is er een grote brand uitgebroken in een flatwoning aan de Hogeweg in Vlissingen. Een explosie zou de oorzaak zijn. De brandweer is groots uitgerukt om de brand te blussen.

Omstreeks 20.45 uur vond er een explosie plaats in een flatwoning op de eerste etage aan de Hogeweg. Door de explosie ontstond er een grote brand. Verschillende ramen in het complex zijn gesneuveld en er ligt puin enkele meters verderop.

- Advertentie -

De brandweer schaalde binnen enkele minuten na de eerste melding op. Het sein ‘zeer grote brand’ werd gegeven. Ook werd GRIP-1 afgekondigd om de coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten te organiseren.

Of er slachtoffers zijn is niet bekend. Wel heeft de brandweer omstreeks 21.12 uur een medebewoner van de flat gered. Een andere bewoner stond op zijn balkon maar werd rond 21.21 uur gered, dit gebeurde met een ladderwagen van de brandweer. Volgens onbevestigde berichten zou de bewoner van de woning waar de explosie plaatsvond, nog vermist zijn.

Een traumahelikopter uit Rotterdam is opgeroepen samen met verschillende ambulanceteams uit de regio en zelfs uit Brabant. Bij de brand komt behoorlijk wat rook vrij. De traumahelikopter is geland op sportpark Bonedijke en staat op het hoofdveld van S.V. Walcheren. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zou de brand zijn overgeslagen naar de bovenliggende woning. Om de hulpdiensten de ruime te geven zal de Koudekerkseweg worden afgesloten.

- Advertentie -
Vorig artikelHulpverleners op boot Rijkswaterstaat voor noodmelding op Westerschelde
Volgend artikelBrand aan Hogeweg kost een man het leven, veel bewoners opgevangen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.