Politie arresteert gewelddadige rugzakdief op Boulevard Bankert

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een man is gisteravond bij Arion op de boulevard tegen de grond gewerkt en ingerekend nadat hij een rugzak had gestolen. Hij verzette zich hevig, spuugde, sloeg een agent en schopte tegen een politiewagen.

Rond half acht ontvreemdde de man een rugzak op het Badstrand, waarschijnlijk bij het beachvolleybal-evenement ter hoogte van Britannia. Hij werd achterhaald door vijf personen. Op de Boulevard Evertsen ontstond een handgemeen, maar de man wist te ontkomen.

- Advertentie -

Verderop bij Arion werd hij aangesproken door ingelichte handhavers en politie-agenten. De man hield een warrig betoog in het Engels. Toen hij besefte dat hij daar niet mee wegkwam, ging hij over tot geweld. Hij spuugde naar de agenten, sloeg een van hen en nadat hij geboeid was, schopte hij tegen een politiewagen.

De agenten trokken een spuugmasker over zijn hoofd en zetten hem achter in de wagen maar de agressie stopte niet. Daarom riepen ze versterking op. Uiteindelijk werd de man afgevoerd, met een bebloed hoofd, in een politiebus. De agenten die hem aangehouden hadden, zaten onder het speeksel en bloed. Ze wasten zich in Arion.

Rond half negen vonden de handhavers en agenten ter hoogte van Pier 7 de groep mannen die aanvankelijk had geprobeerd de verdachte tegen te houden. Tijdens het opnemen van de getuigenverklaringen klonk een knal, even later kwam de melding van de explosie aan de Hogeweg, de hulpverleners renden naar hun auto’s en vertrokken met zwaailicht en sirene.

- Advertentie -
Vorig artikelScooter in botsing met auto bij Papegaaienburg
Volgend artikelOnrustige nacht in Vlissingen na warme dag
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).