Wateroverlast in huis door klussende man

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Een poging om eigenhandig een waterontharder te monteren heeft de bewoner van een huis aan de Glacisstraat vanmiddag moeten bekopen met een bezoek van de brandweer.

De man probeerde de ontharder volgens een deskundige aan de verkeerde kant van de watermeter te monteren, namelijk tussen de meter en de hoofdleiding buiten, en sloeg daarbij iets kapot. Net achter de voordeur stroomde het water de woning in. Toegesnelde brandweerlieden, gemeentemedewerkers en specialisten van DNWG moesten op zoek naar het juiste putje in het wegdek om de hoofdleiding af te sluiten. Dat putje bleek zich onder een geparkeerde auto te bevinden.

- Advertentie -

Een geluk bij een ongeluk was dat de eigenaar van het voertuig juist op zijn fiets aan kwam rijden. Hij verplaatste zijn auto, daarna kon de waterstroom snel worden gestopt en zat het werk er voor de brandweer op. De mensen van DNWG begonnen met de herstelwerkzaamheden aan de leiding bij de voordeur. Over eventuele waterschade in de woning is niets bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelOpsporing Verzocht besteedt aandacht aan dodelijke aanrijding op Van Woelderenlaan
Volgend artikelPolitie: 39 tips over dodelijk ongeval na uitzending Opsporing verzocht
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).